Vlaanderen in bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Veiligheidscilinder, hoe werkt het?

In een land waar sprake is van relatief veel welvaart, is niet per definitie weinig risico op inbraak. Waar meer te halen is, zal de kans op indringers enkel toenemen. Hoe goed is jouw huis beveiligd? Heb je nog traditionele insteeksloten, of maak je gebruik van cilindersloten? Helaas weet een doorgewinterde inbreker maar al te goed hoe hij deze reguliere sloten forceert.

Kies voor sloten met veiligheidscilinders

Tegenwoordig is het dan ook raadzaam om je deuren te voorzien van sloten met veiligheidscilinders. Deze sloten maken gebruik van stalen pinnen in plaat van koperen. Ook is het slot voorzien van een stalen balk, wat het voor inbrekers onmogelijk maakt om door het slot heen te boren of deze met behulp van een ‘lockpick’ te openen. Ook is het niet mogelijk om zomaar een reservesleutel te laten vervaardigen.

Hiervoor dien je bij de desbetreffende sleutelmaker een certificaat aan te leveren dat enkel verstrekt kan worden door de installateur van het slot. Zo voorkom je dat iemand zomaar een kopietje maakt van jouw huissleutel, wanneer je deze even onbeheerd achterlaat.

Deze sloten zijn hard op weg om de nieuwe standaard te worden, en worden dan ook geproduceerd door de meeste bekende producenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan BKS, Litto of DOM. Meer informatie op https://www.veiligheidsslotenshop.be.

En verder?

Natuurlijk is het naast goede sloten belangrijk om ook andere maatregelen te treffen. Sluit je aan bij de buurtpreventie app, hang (dummy-)camera’s op en kies bij het plaatsen van nieuwe kozijnen voor anti-inbraakglas. Er is een hoop dat je zelf kunt doen om de kans op inbraak drastisch terug te dringen. Je huis hoort een veilige haven te zijn, en als je er goed over nadenkt is eigenlijk iedere investering om dat te waarborgen een wijs besluit. Maak het inbrekers niet te makkelijk, en vervang je conventionele sloten op tijd.

Voor meer info : bezoek de site